Babakocsi vagy babahordozó. Melyiket válasszam?

Babakocsi vagy babahordozó. Melyiket válasszam?

 

Babakocsi vagy babahordozó. Melyiket válasszam?

Tanácsadóként talán azt gondolod kedves olvasóm, hogy azt mondom kizárólagosan, hogy babahordozót. Nem, szerintem mindkettőt. Igen, van aki csak hordoz és van aki csak babakocsizik. És, igen van úgy, hogy valaki mindkettőt használja praktikumból, mert próbálja az éppen a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Olyan jó lenne mindkettőből annyit meríteni, ami a jó és mindkettőnek a hasznos, előnyös oldalát adja.

Nem mindig adatik ez így meg. A saját példámat is tudom, nekem nem szerették a babakocsit. Miért? Akkor nem tudtam. Igazán most kezdek erre rájönni, hogy sok másik olyan kisbaba is van, aki nem szereti a babakocsit.

Ennek okai a következők lehetnek:

  • fekve olyan tehetetlenül érzik magukat, sőt, nincs egy meleg test, ami biztonságot adhatna
  • egyáltalán nem látnak. Sokszor nekünk is biztonságot ad egy ismerős arc vagy illat. A kisbabák(újszülöttek) maximum 20 cm-re látnak,az ennél távolabbi mozgások, árnyak, foltok teljesen homályosak Milyen elbizonytalanító és félelmetes lehet ez, nem?
  • egyszerűen unalmas

Ezek azok az okok számomra, amikor teljesen megértem, ha egy kicsi baba nem szereti a babkocsit. A későbbi idők folyamán ez teljesen megváltozhat. Főleg 4 hónapos kor után, amikor elkövetkezik az éles látás időszaka. Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy babakocsit használj, nem használd úgy, ezeket az eszközöket, akár a babakocsit, akár a babahordozót, ahogy nektek a legjobb. Állítsd ezt a saját igényeitekhez, a kisbabád igényéhez.

A babahordozás előnyeiről már sokan írtak, mégis ide szeretnék pár érvet felsorolni, hogy miért örülnék, ha a babahordozó eszköz is a kelengye része lenne,pont úgy, ahogy a babakocsi már az.

Előnyök, mit kapsz és mit kaphat a kisbabád:

Ti (szülők)                                                                                                 Kisbabád:

  • csodálatos testközelséget, amit már régen kaptál                –csodálatos testközelséget
  • bizalmat és kompetenciát                                                     –visszajelzést, hogy fontos és értékes
  • gondoskodás érzést                                                             –egészséges gerinc és csípőfejlődést
  • nyugodt babát                                                                      –önbizalmat, empátiát, lelki egészséget

 

babahordozás, örömmel!

 

folyt. köv 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .