Hidegben hordozás, téli hordozás

Perle babahordozó kabát 4 in 1 funkcióval-Diva Milano

Hidegben hordozás, téli hordozás

Sok mindenkinek okoz fejfájást a téli hidegben való öltözködés és hordozás egyszerre. Nem is könnyű feladat, úgy felöltöztetni magunkat és a gyereket, hogy mindenki melegben legyen és jól is érezze magát.

Ehhez szeretnék némi segítséget nyújtani azzal, hogy írok a lehetőségekről.

Három lehetőség van a hidegben való hordozáshoz felöltözni:

* Közös kabát, amikor a gyerek is és a hordozó személy is egy kabáton belül helyezkedik el,  akár elöl, akár háton hordozás alkalmával.

Több fajta ilyen kabát létezik, olyan amit csak előre lehet használni, ilyen akár egy kismama kabát, vagy egy mérettel nagyobb apa-kabát, vagy akár egy hordozós kabát, ami direkt erre a célra született.

mam-hordozos-kabat

Több cég képviselteti magát,  például a Diva, a MAM és a Magyarinda is . Ami hátrányuk, hogy elég borsos áruk van, viszont szépek, csinosak, melegek.

A Diva kabátok szépek és pehelykönnyűek. Különleges a belső töltetük, ún. shelter, ami meleggé, mégis könnyed viseletté teszi. Könnyű felvétel és levétel a babáról is, Anyának is könnyen le és felvehető. Éveken át használható, mert csinos, a formája és mintája kiemelkedően széppé és csinos viseletté varázsolja. Eszmlletlen felsreltségű, például színben illő babakapucni, ami állítható a baba méretére. Nem lesz ember, aki meg ne jegyzze, milyen különlegesen szép a kabátod!

celeste-babahordozo-kabat-diva-milano-

Praktikus használni a hordozókabátokat, ha otthonról indulunk sétálni, boltba, bevásárolni. Ezeknek általában nagyon könnyű és egyszerű a le és felvétele.

Nekünk is volt, használtunk közös kabátot, pulóvert, nagyon szerettük, és nagyon jó meleg is volt, mert annyira jól fűtöttük egymást. Ezért ha közös a kabátotok, akkor a gyerekre nem kell több réteg ruhát adni, csak mintha bent is lenne, mert különben túlmelegedhet és izzadhat, hiszen a kettőtök hője a kabát alatt összeadódik és közösen melegít benneteket.

*Hordozó takaró, amikor a hordozó személy külön kabátot visel, a gyermek pedig be van takarva egy külön erre a célra kialakított hordozó takaróval, ami jó melegen tartja őt egyik oldalról és a másik oldalról pedig a hordozó személy is fűti, melegíti. Általában könnyű a felhelyezése és minden pozícióban használható, felvehető. A takarót bárki felveheti, ugyanúgy jó Apára és Anyára is. Igazán praktikus és olcsóbb mint a kabát.

*Mindenki külön öltözik, ebben az esetben mindenkin külön kabát vagy overall van, aminél érdemes odafigyelni a méretekre. Ha így szeretnénk öltöztetni a gyereket, akkor 1 számmal adjunk rá nagyobb ruhát, hogy felhúzott és terpesztett tartásban a lába és a csípője a szűk ruhában ne feszüljön, kényelmes legyen. Előnye, ha autóba ülünk és ki be tesszük a gyereket a hidegben, akkor praktikus lehet, ha külön vagyunk öltözve. Mi több ha autóval közlekedünk, akkor azt hiszem ez a legpraktikusabb megoldás, ha nem akarjuk a gyereket a hidegben öltöztetni a kocsiban. A másik tény, hogy azért a gyerekek nem a legjobban szeretek öltözni kategória, így ha nem akarjuk, hogy már ott megunja, akkor próbálunk spórolni az öltözéseken.

Hátránya, hogy a gyerkőcöt kicsit másképp kell a sok ruha miatt beletenni, éppen picit több hely kell, vagy máshol kell húzni/engedni az eszközön, hogy kényelmes legyen. Ha pedig újra csak a benti ruhában hordozunk, akkor pedig ahhoz kell visszaállítani a hordozónkat, tehát egy kis állítgatás, kell a kényelem szempontjából, ha nem kendőben, vagy mei tai-ban hordozunk.

Örömteli hordozást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .