Hogyan mosd a Hamac pelenkádat?

Mosható pelenka mosása

Sziasztok,

Hogyan is mosd a Hamac pelenkádat, hogy az a leginkább és legtovább használható legyen?

Olvasd el a cikket, hogy lásd, nem ördöngösség a Hamac pelenkák mosása, maximum némi odafigyelést igényel.

Hamac klasszikus csónakos pelenka külső

40 fokon moshatod a Hamac pelenkádat, alacsony centrifugai fordulatot használj. Maximum 400-800 között. A Hamac pelenkákat mindenképpen tedd egy mosózsákba, vagy párnahuzatba, ami bezárható, pl .zipzár vagy patent segítségével. Ezzel is véded a pul részt a csónakokon.

A tépőzár parkolóra tedd rá a tépőzárat. A Hamac csónakkal érintkezve dörzsölő hatást válthat ki, így az is koptatja a PUL részt. Tudom ezt már máskor is írtam, de ez fontos, így minden mosós posztba beleírom, hogy ezen ne múljon a mosipelusod egészsége..:).

Mivel moshatod ?

Az hogy milyen szert használhatsz a Hamac pelenkádhoz általában tapasztalás alapján derül, derült ki. Most próbáltam összeszedni azokat a mosószereket, amiket visszajelzésként is kaptam.

Használhatsz esetleg Frosh baby -t ,én ezt higítva szoktam javasolni. 2 rész frosh baby 1 rész vízzel higítva. Ez elegendő a tisztító hatásra, viszont nem bántja a mosipelusod színét. Ha kakis lett a csónakod, akkor rögtön mosd ki. Kímélő “simogatással”, a PUL részt ne dörzsöld össze sem, és más dörzsölő hatású eszközzel se dörzsöld. Ehhez Marhaepe szappan a legalkalmasabb.

Amit semmiképp ne használj

Nyilván ez a rendszeres és gyakori mosásra vonatkozik.

  • Fehérítő
  • por alakú mosószer
  • Olyan folyékony mosószert, aminek 5% -nál nagyobb az illatanyag tartalma
  • 5 % -nál nagyobb arányú Polikarboxilát tartalom
  • Zeolitot tartalmaz

Nagyon érdemes minden esetben elolvasni a címkét, akár biomosószerről legyen szó, akár sima. Engem mindkét esetben ért már meglepetés..

Hamac T.MAC pelenka külső és csónak

A Hamac T.Mac pelenka külsői éppen úgy moshatóak, ugyanaz a “szabály” vonatkozik rá, mint a Hamac klasszikus pelenkára, kérlek görgess feljebb és olvad el az idevonatkozó részt.

Hamac nedvszívóbetétek

A betéteket 60 fokon moshatod és centrifugálásban is lehetünk megengedőbbek, 800-1000 fordulatszámon pöröghetnek. A szárítógépezés is megengedett, sőt alapvetően a szárítógép ebben az esetben jótékony hatású is. Puhítja a betéteket.

Amit ne használj a Hamac nedvszívóbetétekhez

  • olajos vagy glicerines tartalmú mosószereket
  • ne használj öblítőt
  • ne használj nagyobb adag mosószert az előírtnál

Mindenki arra törekszik, hogy kímélő, ökológiai szempontból is megfelelő mosószer használatára.

A betétekhez alkalmazhatsz citromsavat hígított ,olvasztott formában. Ez megfelelő lehet a 30g citromsav+ 250 ml víz hígításban. Ez jól tisztítja és még a mosógépednek is jót tesz.

Mély tisztítás a Hamac mosható betétekhez

A betéteknek, hogy megtartsák a megfelelő nedvszívó képességet mély tisztításra van szükségük, kb. 2-3 havonta. ez a gyakosiság használattól függő. A gépbe tegyél 2-3 evőkanál mosószódát, vagy 3 dl vízben feloldva a mosógép mosószer tartályába öntsd bele. Az öblítő részbe pedig önts 30 cl fehér ecetet (háztartási ecet 10%) Ezután 60 Fokon indíts el a programot.

Tesztelés

Teszteld le a mély tisztítás eredményét: engedj vizet a betétekre, ha víz azonnal beszívódik, akkor sikerült a mély tisztítás, ha víz “elfut” , gyöngyözik a betéten, akkor még nem volt teljesen sikeres. Ebben az esetben ismételd meg a mély tisztítás folyamatát.

Örömteli pelenkás napokat!

Ha van saját mosási tapasztalatod, akkor örömmel látjuk itt ha hozzászólásban kiegészíted a saját tapasztalatoddal, így segítve a könnyebb eligazodást másoknak a témában. ?

Válaszd ki Nálunk a Hamacodat! Tudtad, az első vásárlás után folyamatos kedvezményekkel várunk? ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .