Szobatisztaság kezdete leszoktató pelenkával

Szobatisztaság kezdete leszoktató pelenkával

Mire is való a leszoktató pelenka és hogyan fog segíteni Nektek a szobatisztaságban? Mit is akarunk vele elérni?

Az elsődleges cél mindig az, hogy a gyerek minél hamarabb szobatiszta legyen, de mindenképpen érdemes tudni azt hogy a hogy egy bizonyos érettség kell ahhoz, hogy a kisgyerekek le tudják tenni a pelenkát. Ez nyilván nagyban függ attól hogy előtte milyen pelenkát is használtak. Körülbelül két éves korra érik meg a gyerkőc szervezete arra, hogy egyáltalán elkezdhetjük a szobatisztaság kialakítását.

Ehhez nagyon sokszor nagyon nagy türelem szükséges, éppen ezért nagyon jó, ha fel készíted magad arra hogy semmit nem szabad erőltetni hiába érzed te vagy akár a család már sürgetőnek a helyzetet, mondjuk óvodába készülés esetén.

Amikor eldobhatós pelenkából szeretnénk leszoktatni a gyerkőcöt akkor az mindig egy élesebb váltást jelent a szülőnek és a gyereknek is.

A gyerek elkezdi megtapasztalni hogy milyen az, amikor pisis, vagy hát “nedves” a nadrágja.

A mai leszoktató pelenkák már annyira csinosak és szépek, hogy a gyerekek nagy örömmel és szívesen veszik fel, mint az első bugyit vagy nadrágot és ez már egy nagy fiús érzetet kelt vagy nagylányost. 🙂

Így kijelenthető ,hogy a leszoktató pelenka azért fog elvezetni a szobatisztaságig, bármilyen pelenkát is használtatok előtte mert elkezd a gyermek számára kellemetlenné válni ,hogy pisis, hogy nedves és innentől kezdve szeretne majd szárazban lenni. Sokkal könnyebb lesz neki levenni majd a pelenkát és elengedni miután megtapasztalta ezt az érzést.

Ráülni a wcre izgalmas dolog nekik hiszen kicsik még és ez olyan nagy dolognak tűnik mert apa és anya is ráül a vécére és ha van nagy tesó akkor ő is rá, szóval ez olyan nagy-nagy emberes dolog. a leszoktató pelenkaval mindezt meggyorsíthatjuk hiszen az ösztön, a vágy az ott él bennük, hogy ők is nagyok lehessenek és ez a pelenka letételével kezdődik, a második élet évet betöltve. Ezután izgalmas lesz egy kis bugyi vagy nadrág felvétele pláne ha izgalmas vagy aranyos minta van rajta.

Milyen fajtát érdemes??

És itt jön képbe, hogy milyen leszoktató pelenkát válasszunk. Nálam a 3 legnépszerűbb, azaz Imsevimse és a Pop-in, ezeket választják a legsűrűbben.

Van még e a Blümchennek is leszoktatója, ami nem túl régi és zseniális.. Méretben állítható, azaz egyméretes pelus, így már kicsinek is jó, egészen nagyobb gyerekig.Blümchen leszoktató plenka

Mind a kettőt nagyon szeretik és a gyerekek is szívesen felveszik. A pop-in nappali pelenkájáról, azt kell tudni hogy egy-egy becsurranást bír ki, és már tényleg nagyon bugyi fazon, tehát vékony és egy egész pisit nem bír ki.

Az Imsevimse nappali pelenkája már egy pisit kibír.  A pop-in éjszakai pelenkája az nagyon jó, mert éjszakára egy plusz betét is beletehető amivel már tényleg jól kibírható az olyan éjszaka, amikor az eldobható pelenka már szinte minden reggelre száraz. Nyilván vannak olyan napok amikor a gyerek esetleg többet iszik este és erre kell felkészülni ezzel, de nem érdemes visszaadni rá az eldobható pelenkát, napközben pedig a leszoktatót mert teljesen összezavarodik. Érdemes tartani egy nappalit és egy éjszakai pelenkát, akár úgy is hogy kettő-kettő legyen és akkor napi szinten kimosni.

Ez biztos hogy meghálálja magát időben és gyorsaságban a pelenkáról való leszoktatásnál.

Hajrá, szobatisztaságra fel!

Regina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .