Védjük füleinket a tűzijátéktól

Hallásvédő fültok babáknak - Alpine Muffy baby

Védjük füleinket a tűzijátéktól

Hamarosan augusztus 20., az államalapítás és Szent István király emlékünnepe, melynek alkalmából országszerte csodálhatunk tűzijátékokat az ünnepre való tekintettel. Érdemes körültekintőnek lennünk, ha közelről szeretnénk megnézni a fényjátékot.

Loyolai tudósok kutatásai azt bizonyítják, hogy a tűzijátékok akár maradandó sérülést is okozhatnak a gyermekek fülében. Egy tűzijáték-show akár 130-190 decibel hangerejű is lehet. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint pedig a gyermekeket nem érheti 140 decibelnél hangosabb zaj!

Az egyik kutató javaslata szerint a legjobb mód arra, hogy ilyen szituációkban megvédjük gyermekünk hallását, az az, hogy minél messzebb visszük a kicsiket a tűzijátéktól. ”Legalább 500 méterre ültessük le a csöppségeket a tűzijáték forráspontjától és fontolják meg a szülők zajcsökkentő füldugó vagy fejhallgató használatát is!” – fejti ki álláspontját Dr. Swibel Rosenthal.

A kicsik hallásának védelmére tökéletes megoldást nyújthatnak az Alpine gyermekeknek kifejlesztette termékei. Pici gyerekeknek az Alpine Muffy Baby ajánlott, nagyobbaknak pedig az Alpine Muffy fültok vagy az Alpine Pluggies Kids füldugó. Mindegyik termék tökéletesen illeszkedik, ezzel biztosítva a hallásvédő nyújtotta maximális védelmet, melynek köszönhetően a tűzijáték hangja biztonságos szintre csökken, így megelőzhető a maradandó halláskárosodás kialakulás. Természetesen a felnőtt fülek is védelemre szorulnak, számukra a PartyPlug füldugó lehet megfelelő opció.

Trestyén Zsófia – Varga Zsófia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .