A babahordozás mint megoldás

 

A babahordozás mint megoldás

Amint túl voltam a közvetlenül a szülés utáni időszakon, elkezdtem különböző hordozóeszközökkel kísérletezni, egészen addig, amíg meg nem találtam azokat a hordozókat, amelyek a legjobban megfeleltek nekünk és az életstílusunknak.

(…)

Amikor elkezdtem hordozni a babámat, néhány héten belül átalakult az életem. Felkeltem a kanapéról, körbesétáltam a környéket, főztem, rendbe tettem a házat (még porszívóztam is!), és elintéztem az apró-cseprő ügyeket – mindezt úgy, hogy nem lett közben nyűgös a pici, és egyszer sem kellett méregdrága és ólom nehéz autós hordozókat vagy babakocsikat emelgetnem. Nem kellett lelépnem semmilyen eseményről vagy ünnepségről, ha eljött a babám alvásideje, hiszen a babahordozás azt jelentette, hogy a fiaimat megszoptathattam és elaltathattam magamon, bárhol is voltunk éppen. Gyakrabban aludtak a fiaim hordozva, mint hordozás nélkül: boltban, templomban, konferencián, megbeszéléseken, vagy amint éppen Las Vegas híres sugárútját, a Stripet róttuk.

könyv

Fordítás forrása:

Mayim Bialik, PhD (2014): Beyond the sling. A real-life guide to raising confident, loving children the attachment parenting way. Pinter & Martin, London, 80-81. oldal. (Mayim Bialik az UCLA-n szerzett idegtudományi doktori fokozatot; színésznő; szoptatási tanácsadó (CLEC). Két kisfia van, és rendszeresen ír. mayimbialik.net )

Fordította: Patik Réka

Köszönöm!

Regina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .