Hordozóeszköz körkép

Ebben a bejegyzésben szeretnék írni az összes olyan hordozóeszközről, ami népszerű és elterjedt. A frissítés folyamatos lesz, egyfolytában dolgozom a véglegesítésen. Köszönöm a türelmet!  

A babahordozás népszerűbb, mint valaha. 🙂 A tudatosság, az hogy nem mindegy gyermekünk felnövekedésének menete, hozza magával az “alter” nevelési lehetőségeket. A Babahordozás pontosan ezt támogatja: egy más fajta nevelést, egy kötődő, összekapcsolódó nevelést, amelynek eredményeképpen felszabadultabb és boldogabb generáció növekedhet fel. Minden szülőnek a legfontosabb kincs a gyermeke,így  természetes igényünk van arra, hogy a legjobbat adhassuk nekik. Nagyon fontos az is, hogy ebben az igyekezetben ne veszítsük el önmagunkat, mi is kényelmesen és jól érezzük magunkat, hiszen ebben az állapotban tudjuk gyermekünknek a legtöbbet is adni magunkból.

Pontosan ezért fontos, hogy mindenki megtalálja azt az eszközt, amiben a legjobban vannak együtt. Amiben mindketten komfortosan és jól érzik magukat. Sok jó eszköz elérhető a piacon, tényleg megtalálható a számunkra legjobb, amit gyermekünkkel úgy használhatunk, hogy biztonságban érezzük magunkat és élményként tekintünk a csodálatos hordozós évekre, tettük azt bármilyen számunkra legjobb eszközben.

Koronként csoportosítva mutatom be most az hordozóeszközöket.

Újszülött kortól választható eszközök :

·         Szövött hordozókendő

Hosszú 270 cm-től 570 cm között változó szövetek, vagy még ennél is lehetnek hosszabbak. Szélességük általában 70 cm. A hosszuk, szélességük általában gyártótól függ. A minőségük nagyon változó, így az áruk is, ha jobb minőséget szeretnénk, akkor az drágább is. Ezzel párhuzamosan változhat a kötésünk milyensége,minősége. Egy könnyebben kezelhető kendővel hamarabb lehet élmény a babahordozás. Sok-Sok fajta van, sokféle minőséggel.

Mekkora kendő kell nekem? Ez sokszor felmerül kérdésként. Átlag testalkatra a közép méret, ha csak Anyuka hordoz elegendő a 460 cm-es kendő, vékonyra a 410-420 cm-es is. Függ a pozíciótól és a kötéstől, milyen kötést szeretnénk, 1-2, vagy 3 rétegűt? Ezek mind befolyásolhatják a döntésünket.

Amire figyeljünk, ha vásárolunk: Ki fogja használni? Apa is, Anya is? Akkor a 460 vagy a fölötti kell Milyen pozícióban hordozunk? Elöl kötésekhez általában hosszabb kendő kell, de vannak rövid kendős elöl kötések is 410-460 cm ami biztosan kell. Több rétegű kötést szeretnénk? Ha több rétegben szeretnénk kötni, biztosan kell a hosszabb kendő a kényelmes megkötéshez.

Mettől-Meddig használható? Rendkívül univerzális, a születés pillanatától egészen a hordozóskor végéig használható, sokoldalú hordozóeszköz. Éppen ez az a tudás, ami sokakat elrémít a használattól, hiszen minden alkalommal meg kell tanulni, amikor új kötést vagy éppen másik pozíciót szeretnél tanulni.

 • Hosszú, 4-5 méter anyag, amit az alábbi képeken láthatsz.
szövött hordozókendő
Iker babák hordozása szövött kendőben

  Többféle szövéssel készülhetnek:

 • Keresztsávoly (csíkos kendők)
 • Gyémántsávoly (apró gyémántokat mintáznak, Pl. Indio )
 • Atlasz-szövés
 • Jacquard szövés-technika

Többféle anyagból, ezek általában keverve vannak a pamuttal:

 • Pamut
 • len
 • kender
 • pamu

Sokakat elriaszt az az állítás, hiedelem, hogy kicsi babák hordozásához legjobban csak a szövött hordozókendő felel meg, csak abban lesz egészséges és boldog a baba.Ha Te nem érzed magadban azt az affinitást/vágyat, ezért ha nem szeretnél hosszú, keskeny anyaggal ráncról ráncra dolgozni magad körül, bátran válassz másik eszközt!  

Karikás (hordozó) kendő

Libellula karikás kendő-Diva Essenza

Karikás kendő, aminek fantasztikus előne, hogy nem lóg le, kishelyen elfér, és a szoptatás nagyon egyszerűen megoldható vele.

Baby mei tai

Pici babákra szabható formázott hordozóeszköz, amelynek minden pántja kötős, vagy a derékpántja csatolós megoldású lehet, ezek az ún.félcsatos hordozók. Ebből ma már sokféle van , mindenki kedvére válogathat.

 • Hop Tye
 • Hop tye Buckle
 • Fidella flyclick
 • Fidella flytai
 • Diva mei tai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .