Hüvelygomba és a mosható betét-Hordozótár

Hüvelygomba és a mosható betét-Hordozótár

Hüvelygomba? Igen. Szinte minden nő küzd vele vagy küzdött és át is esett már egy-egy fertőzésen. Sőt vagyunk/voltunk egypáran, akiknek visszatérő problémáik vannak.

Mi okozza a hüvelygombát?

A hüvelygombát legtöbbször a Candida albicans nevű gomba okozza, amely egyébként jelen van a természetes hüvelyflóránkban, csak a megfelelő formában. Problémát akkor okoz a Candida, ha valamilyen okból elszaporodik. Milyen környezetet szeret a hüvelygomba? Levegőtlen, pangó környezet segíti a terjedését és a kialakulását.

Éveken át használtam tampont fiatal lány koromban, mikorra eltelt egy kis idő és kezdtem rájönni, hogy minden tampon használat után (menstruáció) hüvelygomba fertőzésem alakult ki. Ez szörnyen idegesítő és bosszantó, hiszen, erős és kellemetlen tünetekkel jár. Egy idő után elkezdtem keresgélni, hogy milyen más biztonságos módszerek jöhetnek szóba, amellyel kényelmessé tehetem a női napjaimat. Az eldobható betétekkel mindig rengeteg problémám volt, azon túl, hogy tiszta műanyagból állnak. Teljesen összegyűrődnek használat közben, és képtelenek beszívni rendesen a nedvességet.

Ekkor találtam rá a mosható intim betétekre, amelyek a megoldást nyújtották nekem. 🙂

Miért jó a mosható betét és miért nem jó a tampon használata szerintem?

A tampon hátrányai szerintem:

  • belül van és pangó levegőtlen környezetet teremt
  • nagyon fertőzés veszélyes
  • környezet terhelést jelent, mert lebomolhatatlan szemetet hagy használat után
  • egy vegyi eljárással kezelt műanyag találkozik a testünkkel
  • HÜVELYGYENGESÉGET okoz, mert nyomást fejt ki a belső hüvely falra és ernyeszti az izmokat (ezt intim tornán tanultam :))

Ezzel szemben a mosható betét előnyei?

  • kívül van és légáteresztő környeztet teremt
  • minimális a fertőzés veszélye
  • minimális a környezetterhelés, nincs szemetelés
  • természetes és bőrbarát anyagok, 100 % pamutból vannak.
  • NEM OKOZ HÜVELYGYENGESÉGET

Ezeket már régóta szerettem volna leírni, összehasonlítani, hiszen sokszor nehéz tisztába kerülni egy használati tárgyunk előnyeivel és hátrányaival.

A mai modern mosható betétek, már szinte ugyanolyanok mint az eldobhatók, vékonyak és biztonságosak, de azoknál sokkal sokkal egészségesebbek.

Éppen ezért, hogy mindenki számára megfelelőt találjunk, folyamatosan bővítjük a kínálatunkat, hogy könnyebb legyen áttérni az egészségesebb és kényelmesebb megoldásra.

A következő mosható betéteket ajánlom jó szívvel:

női higiénia

Imsevimse

Ella’s Hause

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .