Kismama masszázs a várandósság alatt

Kismama-masszázs Kecskeméten

Kismama masszázs a várandósság alatt

Kellemes kényeztető masszázsról nem kell lemondanod kedves kismama! Kérd egy speciális formáját, a kismama masszázst.

Jótékony és lazító hatásáról a várandósság alatt sem kell lemondanunk.

Várandósság alatt lehet?

Igen, a masszázs a várandósság alatt is lehetséges, de természetesen nem javasolt a hagyományos és erőteljes méregtelenítő masszázs vagy az erőteljes deréktáji masszázs, hanem a masszázs egyik speciális formája jöhet szóba, a kismama masszázs.

Megváltozott test és testkép

Amikor kisbaba lakik egy női testben, az a lehető legnagyobb ajándék egy nő számára. Anyává válni ajándék, mégis a változás olyan mértékű, amelyet meg kell tanulni elfogadni is. Nemcsak külsőleges változásokat tapasztal a gyermekét váró anya, hanem statikusan is megváltozik a test, a gerincoszlopra jóval nagyobb teher hárul, a medence el kezd kiszélesedni, amely sokszor jár kellemetlen érzéssel, fájdalommal. A kismama masszázzsal pont ezeket a kellemetlen változások okozta tüneteket lehet enyhíteni. A stressz és a derék-hátfájdalmak kezelésére rendkívül hatásos ez a fajta érintés-terápia, amely nemcsak a testet, de lelket is kényezteti, felszabadítja bizonytalanságokat és nyugtatólag hat az új szerepkör betöltésének feszültségére.

A masszázs menete
A kismama masszázs kényelmesen oldal fekvő pozícióban történik.
A főbb pontjai a nyak, a váll,a  hát, és a derék. Ezen testrészeket szeretnénk lazítani kényeztetni. A váll és csuklyás izmok területén gyűlnek össze a napi problémák feszültségei, mindenképpen jótékony hatású, ha ezek a kis csomók feloldódnak a masszázs lazító hatásától.
A várandósság előrehaladtával a végtagok masszírozása is nagyon fontos. Általában hetente egyszeri kezelést ajánlott, de lehet havonta egyszer, ha igény van rá, akár hetente kétszer is alkalmazható, attól függően mennyire esik jól a kismamának.
Figyelj magadra!

Az áldott állapot egy olyan érzékeny időszak, amelyben a női érzékszervek még inkább kihegyeződnek. Érdemes ilyenkor kinyitni belső szemünket és maximálisan magunkra figyelni, mi az ami jól esik, mi az ami már zavaró és kellemetlen. Ha valami nem jóleső, akkor azonnal kell szólni, azt érdemes azonnal abbahagyni, legyen is szó bármiről.

A kisbaba számára is remek érzés a pocakban

A Kisbaba az anyukájával közösen osztozik ebben a fantasztikus lazító kényeztetésben. Ő maga is érzi jótékony hatását, aktív mozgásba kezdhet, majd alszik egy óriásit pihenésképpen. Az élmény amelyben közösen vesznek részt, az első momentum a kötődés kialakulásában is, hiszen a baba születése után ez a lazító, kellemes élmény a babamasszázs során újra előjön és testi-lelki megnyugvást kínál a babának is.

A kismama masszázs előnyei
  • a várandósság alatt a gerinc állapot megörzése, javítása
  • stresszoldó és fájdalomcsillapító
  • növeli az izmok rugalmasságát
  • oldja a mindennapos feszültséget, lazító hatású
  • enyhíti az emésztési zavarokat
  • javítja a test víz-háztartását
  • oldja és csökkenti az izomgörcsöket

Az érintés ereje minden formában erős és hatékony módszer arra, hogy kötődést alakítsunk ki. A kisbabánk életének kezdeti szakaszában ez egy fantasztikus lehetőség, hogy átadhassuk magunkat annak az örömnek, hogy őt a szívünk alatt várjuk. Próbáld ki Te is Áginál Kecskeméten!

A témában itt is olvashatsz még:

Kismama-masszázs

[ABTM id=12318]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .