Hallottátok?? Mérgező anyagokat találtak több eldobható pelenkában

Gondoltam idehozom Nektek, bár ez nem a mi írásunk, de bevizsgálás eredményeképpen, megdöbbentő dolog derült ki az eldobható pelenkákkal kapcsolatban.

Ezek után, hogy ezt tudod, én azt javaslom kezdd el a mosható pelenka használatát, mert közel sem akkora macera mint gondolod!

A cikket itt olvashatod:

Potenciálisan mérgező anyagokat, köztük egy világszerte gyomirtóként használt vegyületet, glifozátot mutatott ki az általa bevizsgált pelenkamárkák közül 23-ban a francia élelmiszerügyi, környezetvédelmi, foglalkozás-egészségügyi és biztonsági kormányügynökség, az ANSES.

A glifozáton kívül, az ügynökség veszélyesen magas mennyiséget mutatott ki bizonyos anyagokból, ugyanakkor nem talált “olyan epidemiológiai adatokat, amelyek bármilyen összefüggést mutatnak a pelenkaviselés és az egészségi állapot változása között”, így nem szorgalmazta az érintett termékek visszahívását az áruházakból.

Az ANSES ügyvezető igazgatója, Gérard Lasfargues szerint ugyanakkor a “kockázatot nem lehet kizárni”.

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter, Francois de Rugy környezetvédelmi miniszter, valamint Bruno Le Maire gazdasági miniszter közös közleményben szólította fel a gyártókat és kiskereskedőket, hogy 15 napon belül tegyék meg a szükséges intézkedéseket a pelenkákban azonosított anyagok eltávolítása érdekében.

Nem áll fenn azonnali, komoly kockázat a gyerekek egészségét illetően, de mindennél fontosabb, hogy megtegyük a szükséges óvintézkedéseket- hangsúlyozta Buzyn egy Twitter-bejegyzésében.

A közlemény továbbá arra buzdította a szülőket, hogy mindig tájékozódjanak a pelenkák összetételéről.
Az ANSES szerint a francia csecsemők 3800-4800 eldobható pelenkát használnak el, mielőtt szobatiszták lesznek.

Kb 5 t pelenka gyerekenként 3 év alatt, és kb 26 ezer ÓRÁT dunsztolódik a gyerek popója ezekben a pelenkákban. A bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, így nem lepődünk meg, ha ezek a méreganyagok felszívódnak…

A világszerte értékesített glifozátot a tervek szerint három éven belül betiltják Franciaországban, és a korlátozás alól egyedül azok a gazdálkodók élveznek majd kivételt, akiknek nem áll rendelkezésükre hatékony alternatíva a glifozáttartalmú növényvédő szerek helyettesítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .