Újszülött hordozó-Melyik hordozót használhatom azonnal?

Sokszor kérdezik tőlem, hogy melyek azok a hordozók, amiket újszülött babával is lehet használni. Sokféle van, minden típusból találsz már olyat, amit újszülötthöz is tudsz kényelmesen használni.

Most összeszedtem nektek, hogy mik azok amikbe már újszülött kortól beletehető a baba, azaz méretben már passzol rájuk, ezek azok az eszközök, amiket ismerek és jószívvel tudom nektek javasolni.

Ez a lista az, amihez nem kell újszülött szűkítő, vagy segédeszköz a baba ráállítására, mert ezekben be van építve az összehúzó, szépen ráállítható a babára és általában a szülőknek is kényelmes.

Rugalmas kendők

Szerintem ezt már mindenki tudja. 🙂 Igen a rugalmas nagyon jó egy pici újszülött babának. Mégis van olyan szülő, aki nem szeretne rugalmast kötni, vagy túl melegnek találja.

Ha a rugalmas mellett döntesz, akkor a minden irányban típust ajánlom:

Mei tai-ok, félcsatosok

Igen, már a meitai-ok, félcsatosok között is találsz olyanokat, mi több nagyon jókat, amiket újszülött kortól lehet használni. Ezek általában 1.5-2 éves korig jók, pici baba kortól, kb 2 hetes babát az itt felsoroltakba mindbe bele lehet már tenni.
  • Hop tye Buckle: Sokaknak fantasztikusan kényelmes, gyönyörű színekben van. Csatos derékpántos, ám kötős, teríthető kendőszáras eszköz, ami nagyon kényelmes és egyszerű használatú eszköz. Nagyon pici baba kortól már jó, kb. 3 kg-tól szépen beletehető a baba, így tényleg azonnal használható. Gyönyörűen pozícionálható a baba benne. kb. 1,5 éves korig jó.
  • Fidella Fly tai baby: Mindenhol kötős, a váll-és-a derékpántok is. Kényelmes viselet, a vállpántok itt is teríthetők és egy rése a vállpántnak párnázott is, így behajtogatható a vállpánt. Pici, akár 3 kg-os baba kortól használható, minden irányban állítható, kb. 15- 18 hónapos korig jó.
  • Bondolino: Egyedi felépítésű, nincs párja a babahordozók piacán. Izgalmas és új a megszokott mei tai-ok után. Tépőzáras derékpántja és teljesen körbeéri az ember lányát/fiát, ettől nagyon kényelmes hordozást biztosít.

Csatos hordozók

  • Hoppediz Primeo csatos hordozó:

Különleges új színválág a Primeo a csatos kinálatban. A sokféle csatos közül ez érdekes megoldásokkal szolgál a szülőknek. Az elöl hordozás időszakában a kendős vállpántok teríthetőek így remekül oszlatja el a súlyt. A vállpántok könnyen és kényelmesen keresztezhetőek, könnyen és kézre eső módon meghúzhatóak. Tényleg azonnaltól használható, puha a kendő anyaga, így egyáltalán nem robusztus a többi csatoshoz képest.

  • Kibi in és evo 2 csatos hordozó

A Kibi generációk mind nagyon pici kortól használhatók, picire “összetolható az eszköz minden irányban. Nagyon népszerű a design-ja és az is, hogy pici kortól valóban sokáig, akár 4 éves korig használható.

  • Diva Essenza The One! csatos hordozó

A Diva úgy találta ki a csatos hordozóját, hogy ne csak praktikus, de szép is legyen. Ha igazán szép és elegáns eszközt keresel, akkor a Diva lesz a Neked való. Pici kortól, akár 2-3 hetes babára szépen ráigazítható csatosról beszélünk.

  • Manduca XT csatos hordozó

Ez a csatos nagyon jól van összerakva. Egészen kicsi kortól használható nagybabás korig, tehát akár az első 3 évben megfelelően kényelmes lesz a babának és hordozó személynek egyaránt. Német minőség, így kicsit olyan, mintha ennél a csatosnál szinte mindenre gondoltak volna. A testrészszélességének állíthatósága, a mellkaspánt variálhatósága igazán egyedivé teszi.

  • Emeibaby csatos hordozó

Pici kortól használható kb. 2 éves korig. Csodás minták, és nagyon egyszerűen átlátható az eszköz működése, a baba beletétele. Biztosan nem lehet elrontani a belerakást sem, hiszen megfelelő szorosságban nagyon jól támasztja, tartja a babát és kényelmes s hordozószemélynek.

  • Fidella Fusion baby méretű csatos hordozó

A Fidella nagyon jól kialakított csatos hordozó, amelynek egyik különlegessége, hogy nagyon pici, akár koraszülött babát (aki már otthon van, csak kisebb mint újszülött társai) is bele lehet tenni, hiszen annyira ici-picire lehet szűkíteni, hogy tényleg akár 2,5 kg-os babára szépen ráállítható. Kényelmes hordozást biztosít, puha és nincsenek vaskos vállpántjai és derékpántja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .