A testközelség (hordozás) megalapozza a kötődést

Biztosan sokszor olvastad már ezt. De most megpróbálom egyszerűen leírni:

Hordozd a babád, mert azzal segíted megalapozni a kötődést, hiszen nem lesz kétsége afelől, hogy Te mindig ott leszel, ha bajban van. 6 hetesen 6 hónaposan 6 évesen, 16 évesen is, szóval mindig minden nehéz időszakban…

A közelség és a biztonság jó nektek. A gondozó személlyel való szoros fizikai kapcsolat különösen előnyös az újszülöttek számára. Azáltal, hogy gyermekedet a testközelben neveled, erősíti a mély gyermek-szülő kötődést – a bizalom legalapvetőbb formáját. Ez lehetővé teszi, hogy a baba tudja, hogy mindig biztonságban van, ha ott a szülő. Márpedig hordozás közben ott a szülő. Ez nagyon nagy mértékben csökkenti a baba nyűgösségét, hiszen növeli a biztonságérzetét.

Az a baba, akit le akarnak tenni, az még inkább fel fog kéredzkedni, így nehézzé és terheltté válnak a hétköznapok. Ha mindig és sokszor fel van véve, akkor egy kis idő elteltével, már sokkal jobban letehető lesz, hiszen kialakult a biztonságérzete.

Sokkal könnyebb megérteni a baba igényeit, és közvetlenül a hordozás során válaszolni ezekre az igényekre, úgy mint alvás, altatás, szoptatás.
Az apáknak segít a fizikai kontaktus, azaz a hordozás, abban, hogy ők is kötődhessenek a kisbabájukhoz, hiszen a várandósság idején csak megfigyelőként tudnak közreműködni. Közelebbi érzelmi kötődést tudnak kialakítani a kisbabájukkal a kezdeti időszakban a hordozással, mivel a babák őket is megszokják, rájönnek a picik is, hogy APÁN ALUDNI JÓÓÓ!!

Ez a TÖKÉLETES KÖTŐDÉS!

Ha kérdésed van keress bizalommal:

REGINA

babahordozási szakoktató, tanácsadó

06304287838

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: