A testközelség (hordozás) megalapozza a kötődést

Amit a hordozástól kaptok

A testközelség megalapozza a kötődést …A válaszkész nevelés nem teória, hanem nevelési módszer.

Biztosan sokszor olvastad már ezt. De most megpróbálom egyszerűen leírni:

Hordozd a babád, mert azzal segíted megalapozni a kötődést, hiszen nem lesz kétsége afelől, hogy Te mindig ott leszel, ha bajban van. 6 hetesen 6 hónaposan 6 évesen, 16 évesen is, szóval mindig minden nehéz időszakban…A válaszkész nevelés lényege ez. Ha segítséget kér Te ott vagy, hiszen úgyanúgy ott voltál baba korban és ott leszel mindig, ha bajban ,nehéz helyzetben lesz. Ez a kötődő nevelés egyik lényege.

Biztonságérzet a babában

A közelség és a biztonság jó nektek. A gondozó személlyel való szoros fizikai kapcsolat különösen előnyös az újszülöttek számára. Azáltal, hogy gyermekedet a testközelben neveled, erősíti a mély gyermek-szülő kötődést – a bizalom legalapvetőbb formáját. Ez lehetővé teszi, hogy a baba tudja, hogy mindig biztonságban van, ha ott a szülő. Márpedig hordozás közben ott a szülő. Ez nagyon nagy mértékben csökkenti a baba nyűgösségét, hiszen növeli a biztonságérzetét.

Önállóság: pont fordítva van

Az a baba, akit le akarnak tenni, az még inkább fel fog kéredzkedni, így nehézzé és terheltté válnak a hétköznapok. Ha mindig és sokszor fel van véve, akkor egy kis idő elteltével, már sokkal jobban letehető lesz, hiszen kialakult a biztonságérzete.

Sokkal könnyebb megérteni a baba igényeit, és közvetlenül a hordozás során válaszolni ezekre az igényekre, úgy mint alvás, altatás, szoptatás.
Az apáknak segít a fizikai kontaktus, azaz a hordozás, abban, hogy ők is kötődhessenek a kisbabájukhoz, hiszen a várandósság idején csak megfigyelőként tudnak közreműködni. Közelebbi érzelmi kötődést tudnak kialakítani a kisbabájukkal a kezdeti időszakban a hordozással, mivel a babák őket is megszokják, rájönnek a picik is, hogy APÁN ALUDNI JÓÓÓ!!

Ez a TÖKÉLETES KÖTŐDÉS!

Ha kérdésed van keress bizalommal:

REGINA

A kisbabás családok hordozási tanácsadója

Keress bátran!

+36304287838

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .