Babahordozás: Az a legjobb, ami nektek a legjobb

Babahordozás: Az a legjobb, ami nektek a legjobb

A napokban én írtam le ezt a mondatot egy hordozási tanácsadással foglalkozó Facebook-csoportban facebook

(https://www.facebook.com/groups/hordozasitanacsadas/permalink/999216890132295/).

Egy édesanya eszközt és kötésmódot próbált választani, azt szerettem volna jelezni neki, hogy bátran és szabadon dönthet, rengeteg lehetősége van.

Ha szeretnél segítséget kapni és elfogadást kapni, akkor ezt a másik csoportot ajánlom szeretettel:

Hordozz szabadon, kérdezz bátran! (babahordozás) Babahordozást támogató és segítő csoport

Volt, ahol nem sokkal később visszaköszönt a mondatom (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1245759118785260&set=a.179603615400821.51027.100000535523859&type=3&theater).

facebook2

 

Ezt látva rájöttem, hogy van, valami, ami hordozási tanácsadóként nagyon fontos számomra, és ezt szeretném most megfogalmazni.

Ez pedig a következő:

A képzésem és a gyakorlati tapasztalatom alapján meggyőződésem, hogy a hordozás nem tesz kárt a babákban. Helyesen használt, megfelelően szorosra kötött eszközben, a baba lábát térdhajlattól térdhajlatig, a hátát az élettani görbület megóvásával megtámasztva nem okozhatunk kárt a babáknak.

Ezért azt gondolom, hogy bármely eszköz és kötésmód megfelelhet egy családnak, amely számukra a legjobbnak tűnik. Az lesz számukra a legjobb, amelyiket ők annak érzik.

Azt is gondolom, hogy nem kompromisszum a baba teste szempontjából egyik fentieket megvalósító eszköz sem. Nem arról van szó, hogy van jobb és rosszabb eszköz, „de persze a család döntése”, hanem van sok remek eszköz, amiből mindannyiuk testi-lelki egészségét gyarapítva tudnak választani.

Mélyen hiszek abban, hogy a baba számára a hordozás olyan, mint az egészséges táplálék. Nem olyan, mint a cukorbetegnek a sütemény például. Olyan, mint a felnőtt táplálkozásban a zöldség. Csak azt döntsd el, hogy a sárgarépát szereted-e jobban vagy a borsót. Nincs szó kompromisszumról vagy ártalomról. (Vannak persze, akik érzékenyek például a borsóra. = Vagyis olyan családok, akiknek speciális körülmények miatt szűkebb a mozgástere a hordozásban. De erről beszélünk, erről szólnak, ez kiderül tanácsadás közben.)

Nem hasonlítanám a hordozást egészségre egyértelműen káros dologhoz. A hordozás összeköti az anyákat és a babákat, akár generációkon vagy földrészeken át is. Gyönyörű erő van benne. Hogyan is jutna eszembe ilyen?

 

Örömteli hordozást és elfogadásban teli napokat kívánok:

 

Regina

Baba-és gyermekhordozási tanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .